WordPress is het meest succesvolle CMS ter wereld. Wist je dat maar liefst 43 procent van alle websites er gebruik van maakt? Misschien wil je ook graag een eigen WordPress website, bijvoorbeeld voor je eigen bedrijf. Je kunt zelf aan de slag, maar ook een specialist inschakelen om de site te bouwen. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt om te beginnen met een eigen WordPress website.

Waarom is het soms een goed idee om een internetbureau in te schakelen?

Misschien wil je graag een WordPress website bouwen, maar weet je simpelweg niet waar je moet beginnen. Wellicht is het een idee om een internetbureau in te schakelen. Daar werken vaak specialisten die jou stap voor stap voorlichten en helpen bij het creëren en opbouwen van een website. Bovendien krijg je vaak handige tips waarmee je zelf aan de slag kan. Zo is het handig om een zogeheten ‘custom homepage’ te gebruiken. Dit betekent dat je zelf een pagina maakt in WordPress en die gebruikt als de hoofdpagina. Bezoek daarvoor eerst het ‘instellingen’ gedeelte en klik op ‘lezen’. Selecteer vervolgens ‘statische pagina’ om jouw nieuwe homepage te laten verschijnen. Zo eenvoudig kan het zijn!

Tip: Maak samenvattingen van jouw blogs

Een internetbureau die zich specialiseert in WordPress weet precies wat wel en niet werkt bij het bouwen van een website. Zo maken succesvolle sites vaak gebruik van blogs waar ze vervolgens een korte samenvatting van tonen op de website. Dit scheelt een hoop ruimte, aangezien het artikel niet op de hoofdpagina staat. Bovendien zorgt een samenvatting voor pagina’s die sneller laden én dat de blogs vaker worden gelezen. Ook vermijd je er dubbele content mee op je site, wat een positief effect heeft op de ranking van jouw website in de zoekmachines.

 

 

Tip: Gebruik Google Analytics

Tenslotte weet een internetbureau jou waarschijnlijk alles te vertellen over Google Analytics. Sterker nog: dit is een zeer belangrijke tool voor elke WordPress site. Google Analytics voorziet jou namelijk van informatie over jouw bezoekers. Waar komen ze vandaan en waar klikken ze op als ze jouw site bezoeken? Google Analytics is eenvoudig te installeren via een WordPress plugin. Gebruik de tips in ons artikel in combinatie met de expertise van een internetbureau. Dan wordt jouw WordPress website ongetwijfeld een groot succes!