Omdat Formlabs 3L printers allemaal gebaseerd zijn op een specifieke werkwijze, is er veel uit te halen. Het is juist deze specifieke techniek die bijdraagt aan de mogelijkheden om alles te printen wat je voor ogen hebt. Deze techniek staat ook bekend als SLA, of stereolithografie. Dit is de benchmark als het om printen gaat. Het is goed om eens nader te onderzoeken wat je precies voor mogelijkheden hebt als je hiermee aan de slag gaat. Op die manier weet je ook hoe je deze printers gericht moet inzetten voor de doelen die je hebt.

Harder en steviger
Het gebruik van SLA door Formlabs is waar het verschil wordt gemaakt. Voor die methode is het werken met resin nodig. Dit is net even anders dan het werken met andere soorten filament. Dat komt omdat deze vloeistof heel sterk kan uitharden. Bovendien zijn er steeds meer soorten resinvloeistof. Deze vele varianten maken het mogelijk om precies de juiste vorm te gebruiken om de juiste print uit te werken. Alle resinvloeistoffen worden bewerkt met een laser. Dit verklaart ook de precisie in de details van deze prints. Het is waar het onderscheidend vermogen te vinden is in deze printers.

Bruikbaar voor al jouw doelen
Het is goed om te weten dat er meerdere modellen zijn waar Formlabs mee werkt. In combinatie met de meerdere soorten resin die er zijn, is er dus een brede inzetbaarheid. Dat je met deze printers flexibel kan werken, maakt ze helemaal van deze tijd. Het is dan ook niet vreemd dat ze in vrijwel elke branche terug te vinden zijn tegenwoordig. Het is niet alleen zo dat ze in de ontwerpfase een belangrijke rol kunnen spelen. Ook in de industrie en productie is 3D printen op deze wijze van grote waarde gebleken. Alle doelen zijn haalbaar.

De printer direct inzetten
Het is goed mogelijk om de 3D printers van Formlabs direct in de praktijk te gebruiken. Dat komt omdat ze juist voor de ontwikkeling van grote waarde kunnen zijn. Het is belangrijk om de ideale oplossingen voor problemen te vinden. Dat deze methode van werken meer inzicht in de details geeft, maakt ze dan ook zo aantrekkelijk. Het is goed om te zien dat er elementen, hulpstukken, gereedschappen, molds en mallen mee te maken zijn. Zo is voor elke vorm van gebruik de SLA-techniek van waarde. Het is wat je nodig hebt om alles eruit te halen.

Lees verder over Formlabs 3L 3D printer!